Jenny Penttilä
Mitt liv i bilder

Lunchtime

Åt en riktigt god brunch/lunch idag men en fin vän! Vi dukade upp med baugette med massa pålägg, smoothie, te, varma american pancakes med tillhören sirap och blåbär, sååå gott! 
Riktigt mysigt att bara sitta och snacka, ta det lungt och äta gott. Att få börja varje vardag så skulle inte sitta helt fel! 


Lyx såhär på en torsdag ;)

Bildbomb

Bildbomb från gårdagens fotografering. Hoppas ni gillar bilderna lika mycket som jag gör, för jag är riktigt nöjd med dessa och många fler som jag har på lager!

 

 
 
 
Mitt team! ♡

2014.02.24

Idag hade jag en fotografering med en vän, behövde en modell för en uppgift till kursen och sen blev det en massa andra bilder än just den. Fick även med mig min egna assistent (pojkvännen) och han skötte sig så bra så! Vi tre bildade ett bra team ihop. Vi fick verkligen till många fina bilder idag, så jag är riktigt nöjd! 

Nu stänger jag av datorn för idag, alla bilder är inte klara så därför får ni en liten tjuvkik med två bilder idag och så kommer det en bildbomb imorn! Natti Natti. 
 
Står mellan den här bilden och en annan om vilken som får skickas in som resultatet för uppgiften färg. 

Förberedelser

 
 
 
 
Nu ska det ut och fotas!! 

Rekvisita köp?

Jobbigt när man har en ide till fotografering med inte har rekvisitan som behövs..
En vän till mig behöver en bild som hon fråga om jag kunde fota, why not? Ger mig bara mer övning plus att jag får fler bilder till min portfolio! MEN igår när jag skulle gå och lägga mig kom jag på en sak som skulle passa så fint till den här fotograferingen, men jag har inte den rekvisitan som jag då behöver. Kanske värt att köpa?
Tror säkert den skulle komma till användning flera gånger! Och fick bara för det flera idéer med denna rekvisita!! Skulle bli sååå fint! Ska nog ta och leta upp denna hemliga rekvisita och köpa den, om det inte är allt för dyrt :) hihi! 
 
 
 
 

Bra start på helgen

Fick en jättefin ros och en jättefin tröja av min kärlek igår på alla hjärtans dag. ♡ 
Vi gick på bio och såg The wolf of wallstreet och åt en mysig middag ute. En riktigt msig kväll bara vi två och en prefekt start på helgen! 
 
Imorse fixde jag en fin och gooood frukost till min älskling. American Pancakes med färska jordgubbar, mums!! Första gången jag gör sånna och dem blev riktigt bra, lite stolt hehe... 
 
Idag ska vi in till stan för att köpa present till Marcus kusin som fller 10 år idag, GRATTIS Felicia  och sen ikväll är det fördelsedagsmiddag som gäller! Ska även försöka fota några av uppgifterna jag har kvar, så att jag kan bocka av någon. 
Ha en bra lördag! För det tänker jag ha :)

2014.02.13

Idag hade jag sista "lektionstiden" för kursen jag går på, nu är det bara ut och fota och lämna in alla uppgifter jag har kvar att göra. Vilket är rörelse två bilder- produkt en bild - inramning en bild - färg två bilder & porträtt i tre olika slags ljus, ett ljus per bild. Undrar lite hur det ska gå när solen inte har visat sig på länge ;) Har den inte kommit fram innan kursens slut kan det bli lite knivigt haha. Men det löser sig!

Tittade igenom lite bilder från fotograferingen av Marcus och min hund Nisse som jag fotade hos Jonna i januari, och hittade den klara favoritbilden därifrån på min kärlek. Sååå fin!
Det där leendet asså, finns det något finare? Smälter varje gång ♡ 
 

Stor förbättring

Här nedan för kommer ni nu få se tre BTS bilder som jag tagit när jag varit med Jonna, en från september, oktober och en från helgen. Tror fortfarande jag fotade med auto inställnigar på den första bilden, och det var precis när jag började vara med Jonna.  

September 2013

Oktober 2013
 
Februari 2014
 
Skillnad va?
Jag ser en förbättring sååå tydligt, och känner det helt klart i mitt tänk och hur jag hanterar kameran! Kan inte säga att jag är speciellt nöjd med någon av dem två första bilderna.. Mer med den andra än den första hehe. Är otroligt tacksam över att Jonna valt att lära upp mig så mycket som hon gjort!  
 
Har jag gjort en sån här klar förbättring på några månader, vänta då bara om nått år. Vill och ska utvecklas meer, men visst ser man att jag är på god väg? :D 

Dimmig morgon

 
Idag är jag ledig från jobbet för att jag har fotokursen på eftermiddagen, hur bra är det då inte att passa på att fota uppgifterna jag får på förmiddagarna dessa dagar? 
Dagens uppgift jag fotade var Årstid (resultatet har ni på bilden ovan), rätt svårt att fota en årstidsbild när man inte riktigt vet vad det är för årstid.. Det är inte vinter, det är inte vår, det är grått och tråkigt och kallt. Men jag fick inspiration när jag åkte hem från jobbet härom dagen, dock hade jag inte räknat med att det skulle vara så dimmigt ute just idag, men det gjorde egentligen ingenting för mig. För jag är väldigt nöjd med resultatet, och bilden visar rätt bra om hur jag tolkar denna årstid!

Cake Smash

Igår var jag med på en riktigt rolig fotografering med Jonna -  Cake Smash
Jag passade på att ta lite BTS bilder under tiden lilla Alice höll på och kladda med den fina tårtan Jonna fixat. 9 månader var denna lilla tjej och smakade tårta för första gången, hon var lite försiktig till en början men sen var det inga problem. Hon hade tårta på hela kroppen, så sött! 
Detta erbjuder nu Jonna som 1års fotografering, hur kul är inte det? Snakca om roligt jobb hihi!

 

 
 
Och såhär såg det ut när fotograferingen var klar, liite städa blev det. Men klart värt det :) 

Mormor ♡

Stort GRATTIS till min mormor somm fyller 80 år idag!!
Jag, mamma, Marcus och några andra från släkten åkte upp och skulle gratta henne på sängen imorse, klockan 7 var vi där och försökte öppna dörren så tyst det bara gick. Men gissa vem som redan var uppe då och stod i hallen, haha jo mormor, blev inte riktigt frukost på sängen då. Men sång i hallen fick hon iallafall! Vi hade en liten tårta och frukost med oss upp som vi dukade upp för en morgonfika, jätte mysigt! 


 
Senare på eftermiddagen blev det fika igen, ännu mera tårta! Alla mina mostrar och morbröder kom efter jobbet för att fira sin mamma, och återigen var det trevligt och mysigt!
Imorn blir det ännu mer partaj, resturang med (nästan) hela tjocka släkten. Ska bli riktigt kul faktiskt! Få fira mormor stort och sedan träffa alla samtidigt, inte så ofta man gör det så det ska bli kul! 
 
Hehe bara fika bilder..

En favoritbild från helgens fotografering ♡

 

Jag är här men tankarna är någon annanstans

Drömmer mig bort från detta vinterväder till något varmare breddgrader.. 
Lite värme hade inte suttit helt fel nu. Jag vill ha sommar. Får lite smått panik när man ser hur alla är utomlands i värmen, ledigheten och solen.. åh så nice!
Planerna för sommaren börjar komma på plats och jag vet att den här sommaren kommer bli underbar!!
Längtar galet!
 
Bilden är tagen på Gotland i somras 

New stuff

Var med en kompis och fikade tidigare i veckan och gick sedan och kollade lite kläder, "råkade" få med mig två plagg hem. Tycker båda är riktigt fina och det bästa är att en av dem bara kostade 79kr, REA 
 
Reflexskärm från Profoto, hade ett erbjudande om 20% rabatt på en reflexskärm som gick ut 31 januari så i torsdags åkte jag in till Procenter och köpte mig denna. Hade tänkte ett tag på att köpa en, var nog erbjudandet som fick mig att köpa den just nu haha ;) nästa grej att köpa till fotandet/kameran blir nog ett nytt objektiv!

Gårdagens fotografering

Var som sagt och fotade min vän Sandra igår, massa fina porträtt bilder fick vi ihop! Tänkte även använda några av dessa bilder som exempel bilder jag skickar in till skolorna jag ska söka till hösten. Hoppas att dessa är bra nog för att jag ska kunna få en plats i utbildningen. Jag gillar iallafall bilderna!!
 

 
 
 

Lördags nöje

 
Först en fotografering med denna fina tjej här ovanför  som jag kommer visa mer bilder av i ett annat inlägg! Nu ska jag gå och fixa mig för att åka in till stan med mamma och syster, vi ska hitta något mysigt ställe att äta på och sedan gå och se Priscilla på Göta Lejon! Mother and daughters time