Jenny Penttilä
Mitt liv i bilder

FotoGuiden

Något att läsa och ta till sig av från gårdagens lilla köp på mässan :)

Fotomässan

Fotomässan var riktigt kul att gå på! Testat GRYMMA kameror, lyssnat på tips, fotat själv och bara gått runt och tittat på utställningarna. Jag ska tillbaka nästa år!! 

 
Denna fina kamera ska bli min!! 
 
Och på tal om ingenting, så är det exakt en månad kvar till julafton och en vecka kvar till första advent. Jag är lite taggad, julen är mysig, men har ingen julkänsla alls än för att det inte kommit någon snö, men det kommer väl så småning om. Men behöver ändå inte komma riiiktigt än ;)

Gömmer mig bakom kameran

Har inte fotat mycket på sista tiden, har verkligen ingen inspiration alls... 
Men idag fick kameran komma fram en stund på förmiddagen! 
 
Gömmer-mig-bakom-kameran-självporträtt. 
 
I helgen är det fotomässan och kameran får följa med dit, så förhoppningsvis kommer det upp lite bilder därifrån och jag hoppas jag kommer hem med massa inspiration om allt med foto att göra!! 

Ett litet steg i min utbildning till fotograf

 
Nu börjar jag komma någonstans på min väg till fotograf! 
Sökte till en 10 veckors kurs till i vår, med inrikting Fotografisk bild 1, och jag blev antagen!! Glad Jenny :D så två eftermiddagra i veckan i 10 veckor, januari-mars, kommer jag sitta vid skolbänken. Jag är taggad!! Det är inte mycket, men en bra början, som jag hoppas, eller vet, kommer hjäpa mig!

Testning av studiofotografering

Igår fick jag följa med Jonna på två studiofotograferingar som hon hade! Nytt för mig, då jag aldrig ens varit i en fotostudio förut, men kul var det och kändes proffsigt gjorde det också haha! Alltid riktigt kul att få följa med henne på hennes fotograferingar!!  
 
 

Jag frågade även om jag fick test fota lite snabbt när vi ändå var i studion och när vi fick lite tid över innan våra bussar skulle gå. Jag fotade då dessa foton ni ser här upp på fina Jonna. Det är dock inte med min kamera utan hennes, och jiiisses vilken skillnad det var från min kamera! Nöjd med bilderna är jag iallafall 

Vapiano

Mysmiddag med en vän ♡
 
 
 
 

Stjärna

Ny mysig stickad tröja från Bern's
Var lite osäker med stjärnan på mitten först, men bestämde mig för att köpa den ändå! Vilket jag gjorde heelt rätt i.

Inspiration

 
 
De två bloggar här ovanför och framför allt dessa två tjejer som har bloggarna har inspirerat mig sååå mycket, inte bara på bilderna utan också för planerna för framtiden som fotograf! Jag vill ha det som dem har! Jonna och Julia är två fotografer med eget företag, som är otroligt duktiga båda två!! Läser deras bloggar dagligen.

Jonna är den tjej som fick mig att bestämma mig för att bli fotograf. Jag träffade Jonna för att jag mailat henne med en förfrågan att bli assistent till henne, jag får nu följa med henne på vissa fotograferingar och hjälpa henne lite. Hon lär också upp mig från de erfaenheter hon har och det har verkligen hjälpt mig så mycekt! Från att kunna ta foton med auto-inställningarna till att kunna lite grunder i photoshop, kunna de manuella-inställningarna och ha ett litet annat tänk när man väl tar bilderna. Grym fotograf och tjej! 

Julias blogg klickade jag mig in på på något väster, och har tittat in där sen dess. Denna tjej tar fanastiska bilder, och vågar testa nya grejer med sina kunder t.ex. hur dem ska stå eller vart dem ska vara. Hon är inte rädd för att testa något nytt för att få det lilla extra på bilerna. Och resultatet blir hur bra som helst! 
 
 
 
Lina och Elin är också två tjejer som är otroligt duktiga på att fotografera,deras bloggar tittar jag också in på dagligen! Och här är det bliderna som inspirerar! Galet duktiga alla fyra! 
 
(klicka på bilderna för att komma in på deras bloggar)

Fotowalk

 
 
 
Några få foton från den lilla fotopromenaden jag och min syster tog idag. 

Fars dag

 
Pappa "firades" med en liten tårta under frukosten på fars dag 

Sjukling

Tagen idag precis när solen är påväg ner. 
 
Har bestämt mig för att den här helgen ska jag hinna med en fotowalk! Ut och fota på allt och ingenting, och inte bara ut på baksidan av huset för att snabbt få några bilder som jag gjorde i förra inlägget!
När man ändå inte har något planerat och bara ska vara hemma så skulle man väl kunna hinna med det (bara febern och förkylningen försvinner så) ;) Nu ska jag gosa ner mig i sängen med lite godis och filmer/serier! 

Snabb fotande

Jag och syrran gick ut snabbt, tog lite foton och sen in igen. Orkade inte egentligen tänka så mycket kring bilderna utan klickade bara på för att snabbt komma in igen, haha
 
 
Fick bli lite närbilder på Nisse när han låg så fint i sängen! 

Tid

Har den senaste veckan inte fotat mycket alls tyvärr..  och de enda dagarna jag faktist har tid till att fota nu är helgerna, och det är då det inte är mörkt heller när jag väl kan. Jag jobbar på vardagarna (gör inte speciellt efter jobbet), det är mörkt när jag åker till jobbet och mörkt när jag åker hem. Och jag vill ha det där fina ljuset ute då det blir roligare att fota. Men ska såklart inte låta kameran ligga oanvänd bara för att det är mörkare ute! 
 
Men med detta vill jag säga att uppdateringen kan bli lite tunn vissa dagar, ska såklart försöka uppdatera varje dag. Kommer heller kanske inte bli nytagna bilder i varje inlägg, men det hoppas jag inte gör något :) 
 
Ser ni hjärtat som han formar med sina ben? Sötis! 

Måndagsmys

 
 
 
Finaste jag har ♡  jag älskar dig! 

Spöke

Ledsen för dålig uppdatering de senaste dagarna, ska ta och ändra på det nu!
 
Eftersom det varit halloween precis så hängede detta "lilla" spöke upp i luften mitt på Drottninggatan, jag var där och skulle köpa färgade linser (jag köpte röda) på Butteriks och herregud vilken kö. ALLA ska ha utklädnader och så, men som tur va gock det rätt snabbt att komma in ändå. Har tyvärr ingen bra bild på hur jag såg ut, annars hade jag lagt ut en! 

En fin liten ros

 
Jag var lite snäll och köpte en ros till min kille på vår 18 månaders dag den 30/10