Jenny Penttilä
Mitt liv i bilder

2014.01.30

En ledig förmiddag som denna bestämde jag mig för att nu ska jag försöka ta ett par fina självporträtt med stativet och självutlösaren. Har en bild i huvudet på hur jag vill att bilden ska bli mm. Hur tror ni det gick? Nej inge bra.. Jag får verkligen inte till det med fokusen... Blir så arg på mig själv!  
Slutade med att jag fick hålla i kameran och chansa på att fokusen kom något bra till iallafall. 

And here is one of them.
Någon som har nått litet tips? 

Trött gose


 

Workshop om ljussättning i studio


Fick i julklapp av en vän att gå på en workshop om ljussättning i studio hos en fotograf här i Stockholm, och igår kväll så va den lilla "kursen". Den höll på i ungefär 2 timmar, första timmen var det lite teori om ljus och blixtrarna sedan fick vi testa fota själva där han satt upp olika slags ljus så vi kan se skillnad och så. Det sista vi fick göra var att fota siluett, så som det ser ut på bilden här över. Jag personligen tycker sådana här bilder är sååå fina!! 

Parafras

Sa att jag skulle lägga ut min parafras bild när den var klar för att jag inte var så bra på att förklara vad som menades med parafras. Men här är den iallafall! ↓


Blev inte heelt som jag ville ha den, men den får duga ;)

Details

 
 
Detaljer från ett nystädat rum, äntligen kan jag se mitt golv igen! ;)

Nerbäddad i soffan

... men en kopp te och datorn. 
Ska försöka börja med bildanalysen lite smått nu när jag ändå är hemma och gör ingenting, annars låter det inte så dumt med att kolla film heller hehe. Känns som att man aldrig har tid för att skriva analysen annars, så måste ta tag i den nu. Missar en lektion idag pga av att jag är sjuk, så får bara mer att göra när jag måste kolla igenom allt dem pratar om idag, bara att börja alltså! 
Hinner med filmen lite senare ;)


Zchenko


 
 
Söndagsförmiddag tillbringades i stallet för att fota dessa tre fina, Zchenko, Bettan och Maria 
Blev både bilder såhär utomhus och sedan i stallet undertiden Bettan red, men jag gillar dessa bäst!

"Läxa" nr 1

"Vem är jag?" det är inlämnings uppgift nr 1 från foto kursen, som jag också precis lämnade in. Jag ska beskriva mig själv på 3 bilder, varav att en av dem ska vara ett porträtt. 

 
Nu har vi också gått igenom en kort och snabb föreläsning om konsthistoria/bildanalys samt parafras-bilder. Två uppgifet till som måste göras. Vi ska hitta en bild, nästan vilken som helst, och skriva en analys om den bilden, vad vi ser och hur vi tolkar bilden. Analyser är inte riktigt min grej så vi får se hur detta går, som tur är behöver den inte vara särskilt lång hehe. Sedan ska vi också hitta en bild och göra en parafras på den bilden, alltså fota en egen bild som liknar den bild jag valt fast med en egen liten touch, haha krånglit det lät nu. Lägger upp den när den är klar så blir det lättare att förstå vad jag menar då hehe. 
Just i den här kursen, som är den första av fyra stycken, så är det bara teori under själv lektionen. Men vi får uppgifter varje gång som vi sedan gör hemma. I kurs nr två blir det praktiskt arbete i skolan, som jag förhoppningsvis får gå på också!

Fridfullt och mysigt

Kände för att gå ut och fota lite när jag kom he idag på eftermiddagen, hade ingen aning om VAD jag ville fota, men ut skulle jag.. 
 
Var med Jonna idag på förmiddagen för en parfotografering utomhus. Jätte härligt väder lyckades det bli också, dock väldigt kallt, men såå fint! De kommer få superfina bilder!
Att fotografera porträtt när det är snö ute måste nästan vara det finaste som finns! Det blir väldigt härligt ljus i bilderna pga snön, sen tycker jag det ser så fridfullt och mysigt ut med den vita bakgrunden och så. Är så taggad på att själv få fotografera sådana bilder i framtiden!!   
Någon som ville ha lite porträtt/par bilder i vinterlandskap så är det bara hojta till!
Ger mig bara övning och erfarenheter :)

Snö

Seg på att uppdatera om att det kommit snö, jag vet haha! 
Men nu känns det verkligen som vinter, snön har kommit och det har blivit kallare, lite för kallt i vissa lägen hehe.. Men vi fick iallafall en vinter och det är positivt! Nu väntar jag bara på helg och och en fin dag med blå himel och sol, så ska jag och kameran se vad vi kan få för härliga vinter bilder! 

Dessa bilder är tagna i helgen lite snabbt.
 

 

Grattis på fördelsedagen Mamma ♡


Mycket fina blommer fick hon! 
 
Hon har länge velat se Priscilla, en teater med Pernilla Wahlgren, såå av mig och syrran fick hon en kväll med oss där vi ska gå och se den! Vilket hon gillade mycket, ska bli mysigt att bara gå vi tjejer i familjen. :)

8 Januari

Och så var första jobbdagen år 2014 avklarat! Var inte de minsta sugen på att gå upp när klockan ringde imorse.. 
Men till något mycket mer taggande (för mig iaf), imorn har jag min första lektion i Fotografisk Bild 1! Ska bli riktigt kul att gå denna kurs! :) 


Bild från igår. Här hade den fina rosa himlen precis försvunnit och hon slipper frysa så med fötterna i det kalla vattnet, stackarn! 

Långklänning i januari månad

Jag hade en ide till en fotografering, och en bild i huvudet på hur jag föreställt mig resultatet av denna fotografering. Så jag frågade en vän om hon ville ställa upp och göra denna ide som jag hade, vilket hon tackade ja till. Nackdelen var väl att hon skulle stå i långklänning i iskallt vatten i januari månad.. men hon backade inte ur för det. Stackarn frös rätt rejält om sina fötter.

Men resultat blev verkligen så som jag hade föreställt mig det! Jag är SÅ nöjd med bilderna!
Vi hade tur som fick den fina rosa himlen precis när vi skulle fota.

Den här översta bilden är nog den bästa bild jag tagit enligt mig, så nöjd!!
 
 
 

Studiofotografering på mina killar

Igår åkte jag Marcus och min hund Nisse till Jonna och hennes studio för lite studio fotografering. Och det var jag som fotade :D min första fotografering i studio, sist var det bara lite test med Jonnas kamera efter att varit med henne en jobbdag (går att läsa om det HÄR). Och det funkade hur bra som helst, och roligt var det också!! Inte helt fel jobb det här inte ;) Var till en början lite tveksam över att fota Nisse för trodde verkligen inte han skulle kunna sitta/ligga still någonting, MEN det gick så bra! Han var hur lugn som helst och satt och posade förfullt haha.

Bilderna är fotade med min kamera Nikon D7100.  
 

 
 
 
 

Tjuvkik från dagens




Ledsen, men orkar inte sitta vid datan mer idag, redigera bilder eller något sådant. Men bilderna här uppe togs idag i Jonnas studio, och fixades hemma hos henne. Mer får ni se och läsa imorn! 

Sommar? Vinter?

Längtar efter sommaren! Värmen, solen, att kunna gå runt i ballerina och shorts, allt. 
Men första kan väl lite snö få komma så att vi iallafall kan få en riktigt vinter. Blå himmel, solen skiner, det snöar lite lätt och att det inte är allt för kallt. Det skulle inte heller sitta fel. 

2014

Nytt år och nya möjligheter - 2014 ska bli ett riktigt bra år!
Det här året ska jag satsa på fotograferingen. Med en ny och bättre kamera kommer ocså förhoppningsvis bättre bilder och framför allt motivationen för att fota! Kändes så tråkigt med förra kameran att man visste att bilderna inte blev så bra som man ville ha dem, med kvaliten. Men nu så! Märker JÄTTE stor skillnad, ljuset framför allt, den tar in huuur mycket ljus som helst, vilket är väldigt positivt! Förut ville jag inte ens ta fram kameran när man inte hade bra ljus, men nu går det faktiskt att få bra bilder trots inte det bästa ljuset, love it! 

Jag ska fota mycket mer detta år, speciellt det första halvåret för att kunna så mycket som möjligt till i höst då jag hoppas jag kommer in på högskolan med inriktning fotografering (såklart hehe). Måste även ta lite bilder till portfolio för att skicka in till skolorna. Kommer såklart inte sluta till hösten med att fota haha, jag kör på då också. Det är nog största målet med i år, att komma in på högskolan!
Och ska göra allt för att det ska hända!

En sovande Happy fick hänga med här 
 
Är den någon som vill ha porträtt bilder på sig, sitt djur, familjebilder, ja vad som, säg till! Jag är villig att fota! Det ger mig övning och det är extremt kul att få fota andra, och speciellt om någon ber mig om det hehe :)
 
    
Lite bilder av de stuket jag fotade i höstas! (klicka på bilderna för att se dem i stor storlek)

Nyår

God fortsätttning!! 
Och nu var det 2014.. tiden går snabbt, nästan alldelles för snabbt! Vet knappt vart dagarna tar vägen haha. Jag hade en jätte trevlig nyårs afton! Jag var ute på Runö i Skärgården, Marcus farföräldrar har hus där så vi åkte ut dit för att fira in det nya året. Vi gick promenader, åt god mat, drack gott, skrattade, basta&bada (inte jag dock), spelade kort och till sist men inte minst smällde raketer! Super mysigt! 

 
Facklor tändes när det började skymma under promenaden



 
 
 
Detta ska föreställa en raket, men fick inte alls klara blider på dem haha

Lite bilder som sumrerar min sista dag år 2013!