Jenny Penttilä
Mitt liv i bilder

New in

Efter en dag i Nacka Forum med min syster och mamma kom jag hem med detta plus lite annat smått.

 
 
 
Både leggings och nagellacken kommer från Pieces!

Emelie

 
 
 
 
Emelie (som ni ser på bilderna över) fotade jag också igår. Hon behöver lite bilder att skicka in till modellargentur, då jag fick fota dessa bilder. 
Här håller sol precis att gå ned, blev lite annat ljus än vad jag fotat i förut, men jag tycker det blev väldig fint ändå! Fint på ett annat sätt än dem med det klara ljuset.

Varför så morgonpigg Jenny?

Vet inte vad som hänt med mig, jag vaknar jätte tidigt på mornarna och kan inte somna om...
Förut kunde jag sova till 10-11 men nu, nej nu kan jag sova som mest till 9 om jag har tur, kul. Aja, här sitter jag iaf för mig själv i köket, precis ätit lite frukost, och tänker fortsätta redigera alla bilder från igår, och även skickar över några till min kusin! Fotade inte bara Kian igår, blev så att jag mötte upp en kompis och fotade henne också, men mer om det sen, nu ska jag fortsätta med bilderna! :)
 
 

Fångade en gullunge på bild

Min laddare har kommit hem! Så idag har jag fotat mitt fina kusinbarn (min gudson hehe) Kian! 
Goaste lill killen som finns, stolt gudmor! 
 
 
 
 
 
Detta var en "övningsfotografering", frågade om det gick bra att jag fotade honom för att öva på min fotografering. Ett stort plus med detta var ju att jag fick så fina bilder på sötnosen. Love it. 

Klantiga jag

Min kamera är död och jag har ingen laddare till den just nu... 
Jag glömde min laddare hos killen min en dag och skulle igår åka och hämta den. Familjen är inte hemma utan är ute och reser så han kan inte ge mig laddaren eller så, men jag fick låna en nyckel av hans farbror igår för att hämta laddaren. Fick leta ett litet tag men hittade den tillslut, trodde jag... När jag på kvällen ska lägga den på laddning så är det FEL laddare, jag tog inte min utan en av deras laddare.. Den såg precis ut som min och tänkte inte på att det faktist kunde vara deras också. 
 
Men nu står jag här iallafall med en död kamera och ingen laddare, jag som verkligen skulle behöva min kamera!! 
Jag har ingen tid att åka och hämta MIN laddare idag, och vi får se hur det blir imorn, men kommer det ingen uppdatering med nytagna bilder på några/någon dag så vet ni varför! Skit också :(

Ute i det fina vädret

 
Älskar ljuset i de här tre bilderna!! 
 
Tog mig en tur ute i det fina vädret, måste ju passa på när det väl är här!

När jag inte har något annat för mig...

...slutar det alltid med att jag sitter framför datan och redigerar bilder, idag var en sådan kväll. 

 
 
 

Syster & Bror

Fina syskonen Felicia och Rasmus! 

En dag i Stockholm stad

 
 
Uggs testning! Och några andra bilder från dagen. 
 
Nu tar jag en pause från datorn och alla bilder för ett avsnitt av SOLSIDAN och lite middag. Sedan ska jag fortsätta redigera och rensa bilderna från fotograferingen igår! Blev riktigt nöjd med dem, så kul 

Familjefotografering

 
 
 
 
Idag hade jag en super rolig fotografering på förmiddagen! 
Som jag skrev tidigare hade jag fått i uppdrag att fota min pojkvänns farbrors familj. Och det gick hur bra som helst! Dem lekte bland alla löv som låg på marken medans jag stod bakom kameran och tog bild efter bild 

Helgens uppdrag

I helgen får jag testa på hur det är att vara "riktig" fotograf. 
Jag har fått i uppdrag av en i min pojkvänns släkt att fota deras familj, jag vet hur dem skulle vilja ha bilderna för att få den här familjekänslan. Jag får sedan fixa allt för att ge dem dessa bilder. Ska bli riktigt kul, ser fram emot det! 
Får tänka på ett helt annat sätt nu än vad jag gjort tidigare, ett jättebra tillfälle att övaövaöva och känna på fotograf-känslan :)
 
Bild tagen av Jonna Erlandsson 

Nu är det verkligen KALLT ute

Vad hände med det fina sköna vädret vi hade i helgen?
Den strålande solen, blå himel och att det fortfarande var varmt i luften? Då njöt man av att vara ute, men nu, nu vill jag inte vara ute alls. Det är grått och svinigt kallt. Jag och kyla är ingen bra kombination! Speciellt inte när man har lätt att frysa... 
Nä, jag håller tummarna för en lika härlig helg denna vecka också!! 
 
Frusen Jenny med en kopp te! 

Vovven får också vara med på bild

 
 
Nisse ♥

Behind the scenes fotografering

Jag får vara med en fotograf och hjälpa henne lite och bara vara med på några av hennes fotograferinger. Idag var en sådan dag jag fick följa med och träffa kunden. Super kul!! Hon lär även upp mig av det hon kan, och det har hjälp såå mycket! :) 
 
Vi var i Haga Parken och fotade, där var det hur fint som helst en dag som denna! Dit kommer jag defenetivt åka och fota flera gånger. Det var fullt med gul/orange/röd färgade löv under alla stora träd, (såklart fanns det på träden också) och så denna stålande sol genom grenarna, kan inte bli annat än perfekt! 
Jag fick fota lite behind the scenes när Jonna (som hon heter) var mitt uppe och fota sina kunder. :)
 
 
 
 
 

Pyssel

Här ska det göras grattis kort till min nyblivna 18åriga vän ♡

Vill vill vill

 
Jag har alltid gillat att fota, personer, landskap, allt. Men sen jag verkligen fick upp ögen för fotografering och att bli fotograf så har jag med mig kameran vart jag än ska. Eller nästan iallafall.. Men jag är SÅÅÅÅ taggad!!  Vill ha allt det där som alla andra fotografer har nununu. Eget företag, alla fotograferinger varje dag, men framför allt att få jobba med det man tycker om så himla mycket. Kan inte bli bättre!  Att gå/åka till jobbet med glädje.  Det är mitt mål! Men jag vet att innan jag kommer dit så får jag skapa mig mindre mål att uppfylla så att jag känner att jag kommer någonstans på min "resa".  Och jag kan redan nu checka av ett av mina små mål, och fler är på gång! Can't wait! 

Scones

 
 
My love 
 
Marcus och jag bestämde oss för att baka scones till frukost när vi vaknat idag, vilket vi också gjorde! 
Och de blev såå gott! Gott och mättande!
Sedan var ju bara tvungen att tar några kort ;) 

Skön tisdags morgon

Uppe med tuppen blev det för mig idag, även fast jag börjar jobbet kl 12.30 haha. Var och höll sällskap vid frukosten när pojken min skulle äta, gick kanske och la mig en 40 min efter det för att sen upp och duscha och äta frukost mm. Även fast det är jobbigt att gå upp ur sängen så tidigt, så är det väldigt skönt sen när man piggnat till för man behöver inte stressa, man kan ta det lungt och man hinner med andra saker än att bara fixa sig för att sedan åka iväg. Bra start på dagen ändå :)
 
Morning tea ♡

Chokladfestivalen

 
 
 
Idag fick jag äran att följa med till Chkladfestivalen i Älvsjömässan. 
Vi kom dit 15min efter att det öppnat och redan då var det mycket folk och trångt i gångarna mellan alla montrarna. Men kul var det ändå, fint & gott :) 
Kamerna fanns till hands under hela turen bland all choklad!
 

Presenter

    
 
Söta mostrarna kom med presenter till mig. En försenad födelsedags present (första bilden) och en grattis-till-körkortet-present, för jag fick mitt efterlängtade körkort för tre veckor sen!!
 
 

 
 

Middag

Mina mostar och mormor kom över på lite middag idag, 3 rätters blev det. Riktigt gott! 
Jag stod för efterrätten, vilket var en chokladkaka med hallonmousse och färska hallen som topping. Den gick hem hos alla, vilken tur haha :) 
Mamma stod för förrätt och huvudrätt, hon testade göra en kyckling lasange, och gud så gott det blev! Den kommer hon få göra flera gånger i denna familj!!  
 
 
 
 
 

Nykomling

Hej, jag har tänkt länge på att starta denna blogg och nu har jag äntligen kommit igång. :)
Här kommer du få läsa och se min vardag i både text och bilder, mycket bilder kommer det att bli. Jag fotar väldigt mycket och övar och övar för att bli bättre, men känner att jag har kolla på grunderna än sålänge ;) 
 
Denna bild är tagen från gårdagens promenad i det fina vädret med pojkvännen min.